O. NILSSONS STEN & HANTVERK

Gravstenar

Redan under vikingatiden började vi att resa minnesstenar över våra anhöriga. Dessa stenar utgör idag en värdefull länk till historien. En anhörigs grav är del av kontakten med vårt förflutna samtidigt som den hjälper oss att hålla minnet vid liv av en person som inte längre finns med oss. En gravsten väcker såväl eftertanke som känslor.

Hur mycket kostar en gravsten?

Idag finns det många billiga importörer av gravstenar där man kan köpa billiga gravstenar. Man ska dock vara säker på att gravstenen klarar av framtida behov som reparation och ändringar. Så ett gott råd när man väljer att köpa gravsten, är att välja en stabil leverantör.

Vi på O. Nilssons Sten & Hantverk använder oss i huvudsak av Nordisk sten och våra skickliga stenhuggare utformar stenen efter dina önskemål. Vi sköter också alla kontakter med kyrkovårdsmyndigheten och ser till så att erforderliga tillstånd skickas in. De faktorer som påverkar priset är gravstenens storlek, stensort och framför allt bearbetningens omfattning. Komplicerade dekorer och mycket text påverkar också hur mycket en gravsten kostar. Priset kan därför variera ganska avsevärt, hör av er för en kostnadsfri offert.

Hög kvalité

Det finns idag ganska många stenhuggare som erbjuder gravstenar till skiftande kvalitet och priser. Det går också att importera billiga gravstenar från bland annat Asien. Problemet med dessa gravstenar är att man aldrig vet vilken kvalitet de har eller ens vilket stenmaterial de är gjorda av. Vårt stenhuggeri använder i huvudsak alltid nordisk kvalitetssten som genom vår expertis utformas mot era önskemål för att skapa gravstenar som håller hög kvalité .

Olika modeller av gravstenar

Idag finns en mängd olika modeller av gravstenar, både vad stensort, design och färg beträffar. Du kan alltid presentera dina önskemål och egna idéer, då  vi tillverkar alla gravstenar själva och har en lång yrkeserfarenhet, vilket borgar för kunnande och hög kvalitet. Välkommen att kontakta oss för en diskussion.